Медени елхички

Какво е Коледа без сладкиши? Без аромата на прясно изпечени сладки? Нищо необикновено нали? Ето защо ви предлагаме вкусни сладки във формата на елхички, съвсем в духа на празника, за да зарадвате близки и приятели с един поднос от тях. Ето какво ви трябва за средно голяма тава:

2 бр. яйца; 1 ч.ч. захар; 1/3 ч.ч. мед; 1 ч.ч. олио; ванилия; 1 канела; 1 ч.л. хлебна сода; брашно колкото поеме

Смесваме меда и захарта и ги разтапяме  на котлона, докато станат на гладка консистенция. След това се добавя канелата и ванилията. След като са се омесили добре всички съставки, се прехвърля в съда, в който ще замесвате тестото. Добавят се яйцата едно по едно. През цялото време трябва да се бърка. Добавя се олиото, после и содата.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Постепенно добавете брашното и бъркайте, докато не стане трудно за бъркане. Доомесете, като добавяте по малко брашно, докато спре да ви лепне на ръцете. Трябва да стане меко, лъскаво тесто, с което много приятно се работи. Тестото се разточва и с формички звезди в различна големина се изрязват сладките. За всяка елхичка са необходими по 2 бр. звездички от всяка големина. Пекат се до порозовяване при умерена температура – 160 градуса на средна решетка с вентилатор.

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *