Свинско с кисело зеле

d181d0b6d0b8d0bdd181d0bad0be-d181-d0bad0b8d181d0b5d0bbd0be-d0b7d0b5d0bbd0b5Времето доста се стопли, на мен на лято ми прилича. Сякаш и пролетта вече не е като пролет. Но апетита си остава същия, даже по-огромен и необуздан, за мое огромно съжаление, тъй като диетата пак отиде по дяволите.
Та… сетих се за детството ми… как у дома се разнасяше аромат на вкусно ястие. Майка ми се въртеше покрай печката, а ние в един глас със сестра ми питахме: „Хайде, не е ли вече готово? Гладни сме!”
И тогава беше безгрижно… нямаше значение дали ще вземем филията с маргарин и сол и ще излезем на вън или ще седнем да обядваме у нас, докато нашите са на работа.
И така, да не се отплесвам… Скоро много ми се прияде свинско с кисело зеле, какво пък като се стопли времето, както казах вече апетита си е един и същ. И почнах да търся кисело зеле… Голямо приключение беше, докато разуча коя куча марка от коя е по-добра, но успях и сготвих!

ПРОДУКТИ:
1 кг и 300 г кисело зеле
600 г месо
80 г мазнина
4-5 сухи пиперки
червен пипер
кимион

ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязваме месото на порции и го запържваме до зачервяване в мазнината. Ако месото е тлъсто, намаляваме от мазнината. Киселото зеле нарязваме на тънки ивици и прибавяме към месото.
Запържваме го, поставяме червеният пипер и сухите червени пиперки, които по желание може да бъдат лютиви, наливаме чаша гореща вода и оставяме на тих огън да ври до пълно сваряване на месото и зелето. Пет минути преди сваляне поръсваме и с кимиона.

Оставете оценка

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *