Селска туршия в бидон, мешана. Със зелени домати!

Ако искате да си направите вкусна туршия, но нямате подходящо място, където да наредите буркани, ви предлагаме ето тази туршия по селски в бидон.

Необходими са ви: моркови, зелени домати, карфиол, зеле, корнишони, 2-3 глави целина, 3-4 глави чесън, 1 глава червено цвекло, 100 вишневи листа, 20 броя люти чушки, сол, оцет, 30 зърна черен пипер, натриев бензоат.

ВАЖНО: Тук има още ценни рецепти и видео за приготвянето на кисело зеле в бидон!

Количеството и вида на зеленчуците е по ваш избор. Единствено трябва да внимавате да бъдат здрави и добре почистени. Нарежете зелето на филии, а корнишоните надупчете. Останалите зеленчуци нарежете едро и обелете скилидките чесън.

Сложете всички зеленчуци в бидон. Напълнете го догоре с вода, а след това я излейте в подходящ съд, за да измерите точното количество.

На всеки литър вода добавете 40 г. сол и 50 мл. оцет. Сложете маринатата да кипне, добавете черния пипер и залейте зеленчуците в бидона.

Мешана селска туршия със зелени домати в бидонПритиснете с чист камък. Оставете селската туршия на хладно и претакайте 5-6 дена. След това добавете и натриевия бензоат – 1 г. за килограм зеленчук. След 20 дена може да се насладите на хубавата селска туршия.

“Фигурин
Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Вижте и това видео, което може да ви даде идеи за приготвянето на царска туршия. Тя не се прави със зелени домати, нито е прекалено селска, но пак е вкусна. Споделете и своите рецепти по-долу в коментарите, или ни поправете, ако някъде нещо сме сбъркали. Ако не сме го направили по идеалния начин, ще се поправим. Важно е да има обратна връзка, за да се усъвършенстват рецептите!

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *