Суши с авокадо

Ако обичате ястията с риба и можете да отделите 1 час от времето си, може да опитате да приготвите нещо от китайската кухня, с което да разнообразите вашето меню, а именно- суши с авокадо.

Необходими продукти: 250 г. ориз за суши, 4 листа водорасли нори, 3 с. л. оризов оцет, 2 с. л. захар, 1 с. л. мирин, 1 ч. л. сол, 100 г. риба тон, 1 авокадо, соев сос, уасаби, джинджифил

Измийте ориза много добре, докато водата, която тече от него стане прозрачна. След това го залейте със студена вода в пропорцията, указана на опаковката и го сложете на котлона да ври. Когато на повърхността му се образуват тунелчета, намалете огъня, покрийте с капак и оставете да поври още 5-10 минути. След като оризът вече е напълно сварен махнете капака, покрийте съда с хавлиена кърпа и оставете да се охлади.

Докато чакате ориза да поизстине пригответе соса- смесете оризовият оцет, захарта, миринът и солта. Разбъркайте добре, докато захарта се разтвори. С получената смес залейте ориза и разбъркайте старателно с шпатула. Върху бамбукова рогозка разстелете листата от водорасли нори, като трябва да ги поставите с лъскавата страна надолу. Върху тях с мокри ръце разпределете ориза, като е важно да оставяте по 1 см. разстояние до края на водораслите. В центъра поставете суровата риба тон и парченца авокадо. Те трябва да са нарязани така, че да се поставят лесно в една линия. След това навийте старателно и стегнато с помощта на рогозката.

Нарязва се с остър нож и се сервира със соев сос, уасаби и джинджифил.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *