Лесно и вкусно – палачинкови рулца с шунка

За всички, които обожават палачинките, предлагаме един солен вариант с шунка. Много подходяща и лесна идея за летните вечери или пък след работа, когато нямате много време да готвите. Чудесно предястие или закуска и за гости.

Вкусно солено предястие с любимите палачинки.

Трябват ви:  4 палачинки; 250 г шунка на резени; 8-10 резена сирене за тост „Чедър“; 8-10 листа спанак; 1 тиквичка

Предварително бланширайте листата спанак за няколко секунди и след това веднага облейте със студена вода. След това обелете и нарежете тиквичката на ситно. Поставете палачинките върху прозрачно фолио и върху всяка започнете да нареждате резени шунка, сирене „Чедър“, отново тиквичка, няколко листа спанак, резени тиквичка, пласт сирене. Трябва да завършите с шунка.

Демир бозан билки за бъбреци

След като наредите продуктите, завийте палачинката с помощта на филиото и пристегнете колкото можете по-плътно. Така процедирайте с всяка една палачинка и поставете в хладилник за около час, за да стегнат.

Преди сервиране фолиото се развива, палачинките се нарязват напречно и се набождат с клечки за зъби за по-лесно сервиране.

Един коментар по “Лесно и вкусно – палачинкови рулца с шунка

  1. дали имате авторски права за снимката? защото аз имам…не е лошо поне да попитате преди да ползвате чужда интелектуална собственост

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *