Случаят Катуница – борба срещу Миролюба Бенатова или срещу всички медии?

Според сведущи специалисти атаките срещу Миролюба Бенатоване са преднамерени, това са

Миролюба Бенатова

Борбата срещу Миролюба Бенатова

атаки срещу всички средства за масова информация, а Миролюба се оказа единствена  в центъра на събитията и нейното популярно лице е подходящо за случая.

Смесиха се два основни сюжетни линии; едната за недосегаем от закона олигарх, а после се вплита и етническия конфликт. Тук на сцената се появяват и футболните фенове. Самото убийство на момчето едва ли е предварително замислено, но последвалите го събития се предполага, че са добре режисирани, но не от репортерката на Би Ти Ви Миролюба Бенатова. Не е ли странна появата в Катуница на футболните запалянковци? Тяхното място не е ли на футболния стадион? Те са просто една общност от хора, която лесно може да се манипулира и използва за нечии цели и облаги.

По време на техните безчинства, които видяхме от малкия екран, Миролюба смело продължаваше своя репортаж и не се подаде на масовата истерия и заплахи. Въпреки многобройните критики към нея, Миролюба Бенатова се отнесе към този случай с професионализъм както винаги, безпристрастно тя разказа и показа каква е обстановката в Катуница и представи всички гледни точки. Друг е въпроса, че на някой това не се е харесало или пък иска да го използва за постигането на някакви свои цели и облаги, а Миролюба Бенатова му се изпречи на пътя като представител на медиите.

Оставете оценка

2 коментара по “Случаят Катуница – борба срещу Миролюба Бенатова или срещу всички медии?

  1. Всички много си ги бива да плюят Миролюба Бенатова, но според мен тя е един от най-добрите журналисти в България!

  2. Тя става досадна.Понякога стремежът и за изява е толкова силен,че чак не премерен. Трябва някой да и каже за това,че журналистиката не е поза. Иначе се старае,по някога даже много от необходимото. Смешно е! Всяко нещо си има мярка.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *