Домашен пастет

Домашен пастет, това е нещо божествено. Пригответе си домашен пастет сами!

За да приготвите домашен пастет, ви трябва машинка за мелене на месо, свински черен дроб, 1 бр. и може да добавите малко телешко. Нужни са ви също така 1-2 лъжици маргарин, джоджен, сол, чер пипер и прясно мляко! Да не забравим и една глава кромид!

Домашен пастет се прави лесно

Домашен пастет – най-вкусното нещо на света!

Дробът и месото се варят, докато станат почти готови за ядене, половин час. Мелите заедно с кромида и подправките, млякото и маргарина. Това вълшебство, наречено домашен пастет, може да се смели два или три пъти, за да стане напълно хубаво.

Някои автори съветват вместо свинско, във вашия домашен пастет да поставяте свински бузи заедно с кожата, защото те спомагали за естественото желиране на вкусотията. Но това се прави само в случаите, в които ще я затваряте в буркани.

Няма по-голяма гадост от пастета и русенското варено, които се продават в магазините. В тях няма нищо от гореизброените ингредиенти, а за свеж млян кромид да не говорим. В тях има всякакви рога и копита, вътрешности на животни и тъй нататък. Не така стоят нещата с нашия домашен пастет. С него ще си оближете пръстите! Той е едно от най-хубавите неща на света!

Добре е да охладите своя домашен пастет за час-час и половина в хладилника, за да получи той максимума от неоценимите си вкусови качества. Своя опит от правенето на домашен пастет, моля, споделете долу във формата за коментари!

Домашен пастет
3.33 (66.67%) 6 votes

6 коментара по “Домашен пастет

  1. Определено но ни на изглед,ни на вкус домашния пастет прилича на купешкия. Много добре стана и можех да си експериментирам според вкуса.

  2. Страхотно нещо е това домашен пастет! Евала, пичове!

  3. Изглежда наистина добре и лесно, ще се изпробва тази рецепта.

  4. всичко ми изглежда добре но несъ посочени точните пропорций.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *