Как да спестите пари по празниците?

Как да спестите пари по празниците? Това е основният въпрос, който всеки си задава в края на годината. Коледа и Нова година са като бич за семейния бюджет. Тогава настъпва голямото харчене, посрещане на гости, сервиране на празнични закуски, обеди и вечери …

Западните общества отдавна са открили решениеза големите харчове. Всички сме гледали холивудски продукции, в които младоженците правят списък с подаръците, които искат да получат и така избягват от повтарящите се сервизи за кафе и чай, фритюрници и кафеварки. По подобен почин действат и когато канят гости  за гощавка.

Подготвяте си списък за всичко, което искат да включат в една празнична вечеря, като по този начин спестяват пари и се лишават от големи дози стрес.

На първо място се прави обиск на килера, хладилника и фризера. Събирате всичко, с което разполагате и подреждате менюто според „остатъците”.

Освен това, когато хората, които сте поканили Ви попитат какво може да донесат, вместо да кажете „О, нищо!”, ги помолете да приготвят любимото си ястие. Така по един забавен начин ще облекчите себе си.

Друг трик да съберете всички карти за пазаруване от големите хипермаркети, с които разполагате и да използвате натрупаните бонуси в дните около празниците.

Сигурно сте забелязали, че винаги, когато имате гости приготвяте рецепта-фаворит, и пропускате факта, че никой не яде от нея и че е любима само на вас. Затова тази година просто я пропуснете. Може пък някой да отрази липсата й и догодина да прояви апетит.

“Фигурин

Всички малко или много се чувстваме притиснати от кризата и чувството се засилва допълнително в условията на предстоящите празници. Замислете се, какви късметлии сте, че имате дом и семейство. Фокусирайте се върху това, че не парите имат значение  в тези светли дни, а хората в живота Ви.

бутон за споделяне

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *