Домашно квасено мляко с плодове

С домашно квасеното мляко с плодове ще изненадате както най-малките в семейството така и си себе си с натурален вкус и богат аромат.

Всички днес говорим за натурални и екологично чисти продукти, но къде може да ги намерим? Те са там, където са израсли нашите родители в селския двор. Там където са тичали на воля, знаят какво е свобода и спокойствие. Имали са възможността да докоснат чистата природа и нейните животни.
Сега ви предлагаме една рецепта от бабино време, която ще ви срещне с чистия аромат на отминалото време.

Необходими продукти за домашно квасено мляко:

1. 2 литра прясно мляко

2. ½ кофичка кисело млякоkiselo mlqko s plodove 1

Начин на приготвяне на домашно квасено мляко:

Първото и най-важно нещо, което трябва да направите е да си намерите истинско мляко. Не такова, което е наполовина с вода или пък от сухо мляко, а чисто натурално мляко от „щастливи крави”. Ако нямате село, то намерете доверен човек, който може да ви го осигури.
Вземете прясното мляко и го изсипете в тенджера, в която ще ври. Докато го изсипвате подложете цедка, през която да минава, за да може тя да улови някои боклучета ако има. Ако имате млековарка използвайте нея.

“Фигурин
Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

След като заври млякото го оставете да поври около 5 минути на бавен огън, но внимавайте да не изкипи.
Когато стане готово го разсипете в бурканите, където ще го квасите. Изчакайте го да изстине дотогава докато можете да задържите кутрето си за около 10 секунди. Може да използвате и термометър, но изпитания бабин метод за това е най-добър.
В чашка разбийте добре киселото мляко и сложете по две лъжици от него във всеки буркан. Разбъркайте добре киселото с прясното мляко и сложете капачките на бурканите. След това си пригответе едно одеяло и го разпънете. Увийте всеки буркан във вестник и ги наредете плътно един до друг. Завийте ги с одеялото хубаво, за да може топлината да се запази.
Така оставете млякото за около два часа, развийте го от одеялото и вестниците и вече имате домашно квасено мляко.

Плодовете, които ще използвате ще бъдат съобразени със сезона. Ние ви предлагаме ягоди, защото те са любимият плод на всички деца.

Вземете около 200-300 грама пресни ягоди, почистете ги и ги измийте добре под течаща вода от пръста и ги нарежете на средно големи парчета.
Вземете си купичка, в която ще сервирате и на дъното й наредете парчета от нарязаните ягоди. Сложете няколко лъжици от домашно квасеното мляко отгоре и разбъркайте, за да се смеси то с ягодите.
Така вече готовият десерт може да се сервира и студен.

Може да го поръсите с шоколадови пръчици или нещо друго, което ще зарадва вашето дете.
Също така може да смесите няколко плода заедно, това е ваш избор, всичко е плод на вашето въображение.

Добър апетит!

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *