Картофени шницели

Картофените шницели са една апетитна и постна идея, с която ще изненадате цялото семейство и ще спазите традицията за поста.

Сега са пости и църквата забранява консумацията на месо и месни продукти. Затова трябва да пазим пост. Картофените шницели са много подходящи.

Ако искате да бъдете здрави поне веднъж или два пъти в седмицата заменете месото със зеленчуци. Обърнете се към вегетарианството. То е мощно и приятно средство за добро здраве. При него се избягва консумацията на месо и групи животински продукти.kartofeni schniceli

Много хора, които искат да отслабнат преминават към този вид хранене. Със зеленчуци и плодове се замества вече и закуската на нашите деца в градините и училищата. Особено през зимния сезон, недостатъка на витамини и минерали в нашия организъм се отразява на външния ни вид. Натрупаните запаси се изчерпват и през зимния период възстановяването им е много трудно. Чувстваме се слаби, отпаднали и в лошо настроение, затова трябва да хапваме повече плодове и зеленчуци. Те също ни зареждат и с витамини, които ни предпазват от вируси и бактерии.
Затова днес ви предлагаме да сготвим вкусни и лесни картофени шницели.

“Демир

Да се захващаме за работа!

Необходими продукти за картофени шницели:

1. 1 килограм картофи

2. 150 грама масло

3. 2 яйца

4. 100 грама сирене

5. 1 глава червен лук

6. 3-4 стръка пресен магданоз

7. черен пипер

8. чубрица

9. мазнина за пържене(олио)

За панировката:

1. 2 яйца

2. 5-6 супени лъжици галета

3. 5-6 супени лъжици брашно

4. сол

Начин на приготвяне на картофени шницели:

Започваме с картофите. Белим ги и ги измиваме добре под течаща вода. Нарязваме ги на кубчета, слагаме ги в тенджера и наливаме вода да ги покрие. Варим ги 15-20 минути, за да станат готови и ги изцеждаме от водата. Минаваме ги през преса за картофи, но ако нямаме такава ги мачкаме с вилица. Слагаме картофите в тава и чукваме яйцата, добавяме ситно нарязания червен лук, натрошаваме сиренето на дребни парчета, нарязваме магданоза на дребно, слагаме по-малко от черния пипер и от чубрицата. Омесваме всички продукти много добре и от сместа оформяме еднакви по големина шницели.

Разбиваме двете яйца в паничка с малко сол. Брашното и галетата слагаме в отделни чинии. Вземаме един картофен шницел и го потапяме последователно в брашно-яйце-галета-яйце. След това го слагаме в предварително нагорещената мазнина за пържене. Пържим и от двете страни до златисто, след което вадим картофените шницели върху решетка, за да се изцедят от олиото.

Приятен апетит!

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *