Вкусни тригуни

Тригуни може да срещнете под името соленки и те са едно прекрасно ястие за междинните хранения.

Вкусът им е уникален и ще допадне на големи и малки, така че не чакайте, а се залавяйте за работа в кухнята и изненадайте цялото семейство.

Необходими продукти за тестото на тригуни:

1. 1/4 килограм бяло вино

2. 3 лъжици олио

3. ½ чаена лъжичка солtriguni

4. Брашно колкото поеме

5. Масло

Необходими продукти за приготвянето на тригуни:

1. 1 ½ чаша смлени орехи

2. ½ чаша счукан сухар

3. 1 чаена лъжичка канела

4. 1 кафяна чашка прясно мляко

Необходими продукти за сиропа на тригуни

1. ¾ килограм захар

“Фигурин
Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

2. 4 чаши вода

Начин на приготвяне на тестото: замесва се тесто виното, олиото, солта и брашното. Тестото трябва да е със средна мекота. Вече замесеното тесто се оставя да престои 30 минути и след това се разделя на 32 еднакви топчици. След това всяка една топчица се разточва, като големината трябва да е около 1 чаена чинийка. Намазвате всяка една с масло и след това ги съединявате по четири. Разточете от тях 8 тънки кори и ги оставяте да позасъхнат. Наредете ги върху масата или плота една върху друга, като заливате всяка една обилно с масло. Накрая ги нарежете на триъгълници.

Тригуните се приготвят по следния начин: смесвате счуканите орехи, счукания сухар, канелата и прясното мляко. Тази получена смес трябва да загреете на огъня и след това да отстраните. След изстиване от сместа се гребва по една лъжичка и се слага в средата на всяка фигура. Притиснете леко краищата за да се залепят и да не изтече сместа. Наредете вече приготвените тригуни в намазнена тавичка. Накрая тригуните се заливат с гореща мазнина и се слагат във фурната, за да се изпекат.

Начин на приготвяне на сиропа за тригуни: захарта се смесва с водата и се бърка докато тя се разтопи напълно. След изстиване на вкусните тригуни се заливат отгоре с получения сироп. Препоръчително е да ги покриете с кърпа отгоре за кратко време.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *