Лаврак на фурна със зеленчуци

Лавракът е черноморска риба с чудесни вкусови качества. За да се насладите на лятото в пълния му блясък, няма как да пропуснете да опитате от тази риба.

Най-добре би било да е по Черноморието, където ще бъде току-що уловена. Ако все пак не планирате скоро почивка там, то ние ви предлагаме една рецепта, с която да доведете морето при вас. И така, средно за 2-4 порции от ястието ви трябват:

lavrak2 средни лаврака, лимони, няколко картофа и няколко моркова, 1-2 лука, 1-2 скилиди чесън, сол, девисил, магданоз, черен пипер, зехтин, малко бяло вино

Изчистите и измийте много добре рибата. След това намажете коремчетата със зехтина и направете отделно билкова смес от подправките – сол, черен пипер и магданоз. С тази риба наръсете коремчетата на рибите, след което сложете няколко резенчета лимон.

Демир бозан билки за бъбреци

Рибата се маже и отгоре със зехтин и пак се обтрива с подправките. Нарежда се в тава, като около нея се нареждат и картофи на кубчета, моркови на по-големи парчета, нарязан лук на едри парчета и няколко скилидки чесън.

Отгоре рибата и зеленчуците се заливат със сока от 1 лимон, малко бяло вино и зехтин. Пече се на предварително загрята фурна, докато рибата и зеленчуците са готови.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *